Sisältölaatikko

Tällä hetkellä käynnissä olevat työt:

KOy Hulikakku, ikkunoiden kunnostustyöt, korvausilmaventtiilien asennuksia

Yhteystiedot


oulunikkunahuolto
@gmail.com


Ikkunat vaativat säännöllistä huoltoa

_dsc0557.jpg

Ikkunoiden huollon tarve on yleensä suurempi kuin talon muiden rakenneosien eikä huoltovapaata ikkunaa ole olemassa. Huoltamalla ikkunat pysyvät tiiviinä ja miellyttävinä käyttää ja ajan saatossa syntyvät vauriot saadaan pysäytettyä ajoissa. 


Maalipintojen ja tiivisteiden kunnostaminen on halpa ratkaisu ikkunoiden vaihtamiseen verrattuna. Oikein ajoitetut huoltotoimet ovat tärkeitä ikkunoiden säilymiselle ja huolellinen huoltotyö pidentää ikkunoiden elinkaarta. 

Tiivistys

_dsc06032.jpg

 

Hyvä ikkunoiden ja ovien tiivistäminen vähentää vedon tuntua, estää osaltaan kosteuden pääsyä puuhun ja estää lasien jäätymistä ja huurtumista.

Tiivistetyt ikkunat ja ovet vähentävät lämpöhukkaa ja rakennuksen energiatehokkuus paranee.  

Ilmavuodot lisäävät sisään tulevan äänen määrää. Oikein tiivistetyillä ikkunoilla ja ovilla äänen eristys paranee huomattavasti.


Ikkunoiden ja ovien tiivistämisen työvaiheet:

Säätötyöt: Ennen ikkunoiden tiivistämistä on tärkeää säätää pokan käynti kohdilleen, jotta poka yltää karmin päälle joka puolelta.

Tiivistysmassaus: Tiivistysmassaukset on tärkeää suorittaa tiivistyksen yhteydessä. Karmin ja puitteiden liitokset saumataan ja lasin ja pokan väliset saumat käsitellään vesi- ja ilmatiiviiksi.

Lukkojen voitelu: Voitelemattomat lukot aiheuttavat sulkemis-ja avaamisongelmia. Tällöin kaikki lukitukset ja aukipitolaitteet voidellaan.

Puiteliuku: On tärkeää, että poka on puiteliuvun päällä, sillä se estää pokan vääntymistä ja estää alakarmin vaurion syntymistä. Puiteliukujen kunto tarkistetaan ja vioittuneet uusitaan.

Tiivistys: Uusi tiiviste liimataan silikonilla ja tarvittaessa varmistetaan niittauksin. Tiivisteenä käytämme korkealaatuista silikonitiivistettä.

 

Helojen korjaus

_dsc0564.jpg

Kun puitteiden heloitukset vaurioituvat, ikkunoita ja ovia ei saa suljettua kunnolla. Tämä johtaa siihen, että sisäilma pääsee puitteiden väliin ja lasipinnalle tiivistyy vettä, joka pahimmillaan voi johtaa alakarmin lahoamiseen.

Puitteiden kunnostukset/lahokorjaukset

 

_dsc0753.jpg

 

_dsc0749.jpg

 

 

Korvausilma

Korvausilmaventtiilillä huonon sisäilman tilalle saadaan puhdasta ja raikasta ilmaa.  

Korvausilman saanti voidaan huolehtia myös tiivistystekniksesti ikkunan tiivistyksen yhteydessä.

Maalaus

Ikkunat ovat alttiina monille rasituksille. Maalipinnat kuluvat joten niitä on huolettava ajottain. Hyväkuntoinen maalipinta suojaa puuosia monilta rasituksilta joille ne joutuvat alttiiksi vuosien varrella.

Hyvin huolettu ikkuna on miellyttävä ja turvallinen käyttää!